Hervormd Lyceum West

Hervormd Lyceum West

Samen kom je verder

Het Hervormd Lyceum West is een dynamische middelbare school met een goede Gymnasium-, VWO-, HAVO- en MAVO-opleiding. De school biedt een duidelijke onderwijsstructuur en een intensief begeleidingssysteem van mentoren/coaches met veel individuele aandacht voor de leerling. Het is een kleinschalige school waar leerlingen en leraren elkaar kennen. Een goed leerklimaat en een fijne sfeer zijn kenmerken van het HLW.

Sleutelwoorden voor het HLW zijn participatie, emancipatie en ambitie. Het woord samen staat centraal:
Samen sta je sterk, samen weet je meer, samen bereik je meer, samen kom je verder.

Alle leerlingen werken aan  het behalen van het hoogst mogelijke diploma. Leerlingen met bijvoorbeeld een mavo-advies worden ondersteund in het behalen van het havo-diploma en Leerlingen met een havo-advies worden ondersteund in het behalen van het vwo-diploma. Maar nog belangrijker: ze worden allemaal opgeleid tot wereldburgers. Het HLW wil de kweekvijver van Nieuwe Amsterdammers worden.

Onder het motto ‘Hallo Wereld’ heeft het HLW een plan opgesteld waarin leerlingen het lot in eigen hand kunnen nemen. Zo biedt de school aan de Sloterplas alle vakken aan die nodig zijn om door te kunnen stromen. Maar er wordt ook gewerkt aan de sociale vaardigheden die je nodig hebt in het hoger onderwijs. Samen met de landelijk zo succesvolle organisatie Thuis op Straat worden leerlingen medeverantwoordelijk gemaakt voor de sfeer rond de school, op straat, maar ook in de winkels enz..

Binnen het HLW is de pedagogische driehoek, ouder, leerling en school belangrijk. Ouders willen we uitdrukkelijk betrekken bij de school, zodat ze goed weten hoe ze  hun zoon of dochter kunnen ondersteunen.


Contact

  • Hemsterhuisstraat 79
  • 1065 JX Amsterdam
  • Tel: 020-615 27 80 / 346 34 56
  • Fax: 020-614 15 57
  • E-mail: school@hlw.nl
  • Website: www.hlw.nl
Verantwoording