Henk Ligthart nieuwe rector VeenLanden College

Henk Ligthart nieuwe rector VeenLanden College 7 juli 2016

Het College van Bestuur van de Cedergroep is verheugd te melden dat de heer drs. Henk Ligthart (55 jaar) vanaf het schooljaar 2016-2017 binnen de Cedergroep de overstap maakt van de Christelijke Scholengemeenschap Buitenveldert (CSB) naar het VeenLanden College (VLC) in Mijdrecht/Vinkeveen. De heer Ligthart volgt de heer Zoethout op die vanaf maart de school als interim-rector heeft geleid.

De heer Ligthart heeft een lange staat van dienst bij de Cedergroep, eerst als docent, afdelingsleider en conrector bij het Hervormd Lyceum West en de laatste zeven jaar als rector van de CSB. Onder zijn leiding is de CSB uitgegroeid tot een kwalitatief sterke en ondernemende school met een aangenaam werk- en leerklimaat.

De heer Ligthart is een bevlogen en doortastende schoolleider met een passie voor onderwijs. Hij heeft in het bijzonder expertise op het gebied van het versterken van onderwijskwaliteit en het inrichten van een goede en financieel gezonde organisatie.

De heer Ligthart weet mensen aan zich te binden en mensen te stimuleren hun kwaliteiten in te zetten. Met deze capaciteiten zal hij in verbondenheid met de medewerkers van het VLC het onderwijs en de professionele cultuur op de locaties Mijdrecht en Vinkeveen verder ontwikkelen.

Voor vragen over de aanstelling van de heer Ligthart kunt u contact opnemen met de voorzitter van het College van Bestuur, mevrouw Jonna Merkx via secretariaat@cedergroep.nl.