Nieuw in het MT

Nieuw in het MT 6 oktober 2016

Niet alleen de brugklassers begonnen aan een nieuwe start, ook binnen het MT op de Cederscholen vonden de nodige veranderingen plaats. In de vorige nieuwsbrief besteedden we al aandacht aan de komst van nieuwe HLZ-rector Renske Bootz, die met veel enthousiasme aan haar nieuwe baan is begonnen. Maar er valt meer te melden.

Op de CSB startte Steven Mijnsbergen als rector a.i. Hij stelt zich hier kort voor.
‘Ik ben al vele jaren werkzaam in het vo. Gestart als docent lichamelijke opvoeding, daarna ben ik teamleider, coördinator, conrector en rector geweest en nu werk ik alweer sinds een aantal jaren als interim. Ik ervaar de CSB als een warm bad: betrokken mensen en enthousiaste leerlingen. We staan dit jaar voor een aantal uitdagingen, zoals de toename van het aantal leerlingen. Een nieuw begin is hier dus zeker van toepassing. Daar gaan we keihard aan werken!’

Henk Ligthart maakt binnen de Cedergroep de overstap van de Christelijke Scholengemeenschap Buitenveldert (CSB) naar het VeenLanden College (VLC) in Mijdrecht/Vinkeveen. Henk Ligthart is een bevlogen en doortastende schoolleider met een passie voor onderwijs. Hij heeft in het bijzonder expertise op het gebied van het versterken van onderwijskwaliteit en het inrichten van een goede en financieel gezonde organisatie.

Ook zijn er een aantal nieuwe teamleiders aangetrokken, zoals Siska van der Schaaf, afdelingsleider havo bovenbouw op het HLZ. Een kennismaking.
‘Hoe ik de eerste weken op het HLZ heb ervaren? Leuke vraag, want in de turbulentie van de eerste weken heb ik eigenlijk nog niet veel tijd genomen voor reflectie. Je start op een nieuwe school, zet je schouders er onder en gaat op in het werk met veel kennismakingen en indrukken. Die indrukken zijn positief: wij worden als nieuw MT gesteund door hartelijke, bevlogen docenten met oog voor hun leerlingen. Ook tijdens de ouderavonden vond ik de betrokkenheid van de ouders ten aanzien van het onderwijsproces opvallend. We hebben het nodige te doen, maar ik ben er van overtuigd dat het ons in gezamenlijkheid gaat lukken!’