Wist u dat…

Wist u dat… 22 maart 2017
  • Ze op het VeenLanden College sportklassen hebben voor alle niveaus? Sporten is namelijk voor iedereen! De lessen worden zo ingeroosterd dat iedereen kan deelnemen. De leerlingen die kiezen voor de sportklas zijn niet per se topsporters, maar leerlingen die graag willen bewegen. In de bovenbouw kan het vak LO2 als examenvak worden gekozen.

  • Nieuwe brugklasleerlingen vanaf volgend jaar op de CSB ‘plicht, plezier en sportiviteit’ kunnen combineren? In de sportklas van de CSB volgen brugklasleerlingen dertig weken lang twee lesuren extra sport. Op dinsdagmiddag komen deze sportievelingen bij elkaar voor clinics, toernooien en excursies. In het eerste jaar komen honk-/softbal, roeien, streetdance, badminton, zelfverdediging, atletiek, balsporten, freerunning, skaten, klimmen en BMX aan bod. Na het eerste jaar stromen leerlingen automatisch door naar het tweede jaar sportklas.

  • De leerlingen van de Universalis-klas van het HLZ elke dag met een uur sport beginnen? Onderzoek wijst namelijk uit dat als kinderen elke dag op school aan sport doen, zij beter presteren dan leerlingen die dat niet doen. Sport brengt je systeem op gang, waardoor ook de hersenen geactiveerd worden.