HWC viert lustrum

HWC viert lustrum 7 december 2017

In 2018 bestaat het Hermann Wesselink College 55 jaar. Een lustrumjaar dus. Alle reden om daar eens goed bij stil te staan.

Van januari tot december 2018 staat het HWC op z’n kop. Met allerlei activiteiten vieren leerlingen, docenten, maar ook ouders het 55-jarig bestaan van de school. Vorig lustrum bestond de school vijftig jaar en dat is groots gevierd. Maar ook deze keer staat er een aantal grote evenementen op stapel. Zo is een personeels- en leerlingenfeest, en in september een grote reünie. In maart is er de lustrumproductie. Leerlingen en docenten voeren vijf avonden lang een toneelstuk op, dit keer over de figuur David. Conrector Anneke Velthuijsen: “Die productie is een mooie traditie, waar een creatief team zich met hart en ziel voor inzet.”

Ander onderdeel is de actie voor het goede doel. Klassen spannen zich in om zoveel mogelijk geld op te halen voor een onderwijsproject in (waarschijnlijk) Indonesië. Anneke: “Het is fantastisch om te zien dat leerlingen zich hiervoor vanaf dag één inspannen met bijvoorbeeld de verkoop van cakejes in de pauze, het geven van danslessen of de sponsorloop. Op 5 juni eindigt dit met een spectaculaire finale waarbij de klas die het meeste heeft opgehaald, wint.”

Wij-gevoel
Maar het gaat volgens Anneke niet alleen om het winnen. “Deze actie en ook de andere activiteiten passen in de traditie van het HWC dat we er ook voor anderen zijn. Dat leerlingen beseffen dat er kinderen in de wereld zijn, die het minder hebben dan zij.” Die gedachte komt tijdens het lustrumjaar ook in de lessen en dagopeningen terug. Het wij-gevoel zit in de haarvaten van de school. Anneke: “Een andere mooie bijkomstigheid is dat je onverwachte talenten van docenten en leerlingen ontdekt. Ook dat is waardevol.”