Verbinding bedrijfsleven en onderwijs

Verbinding bedrijfsleven en onderwijs 7 december 2017

Het VeenLanden College zoekt sterk de verbinding tussen het bedrijfsleven en de school. In dit kader brachten leerlingen uit 2 vwo samen met hun techniekdocenten een bezoek aan bouwbedrijf Van Walraven in Mijdrecht.

Om de verbinding tussen onderwijs en bedrijfsleven goed vorm te geven, werkt het VLC al langer samen met Technet Amstel en Venen. Een van de doelen van Technet is om meer jongeren te laten kiezen voor techniek. Voor het VLC, dat ondernemend onderwijs hoog op de agenda heeft staan, is het van groot belang leerlingen al vroeg kennis te laten maken met ondernemers en de praktijk van alledag.

En dat gebeurt dus ook! Na een rondleiding en presentatie bij het bouwbedrijf Van Walraven worden de rioolbuizen door de leerlingen uitvoerig getest in de grote bedrijfshal. Hoewel ze deze met man en macht willen indeuken, blijken de buizen niet kapot of lek te krijgen. En dat is maar goed ook, aangezien de buizen over het algemeen tussen betonlagen worden aangebracht. Nadat de kwaliteit is vastgesteld, krijgen de leerlingen een lesje in spiegellassen, een techniek die gebruikt wordt voor het lassen van rioolbuizen. De leerlingen zijn na dit boeiende werkbezoek weer wat wijzer in de wereld van techniek en weten nu wat zich afspeelt achter die deuren op het industrieterrein van hun gemeente.