Wilfred Vlakveld, nieuwe rector Hervormd Lyceum Zuid

Wilfred Vlakveld, nieuwe rector Hervormd Lyceum Zuid 10 januari 2018

Het College van Bestuur van de Cedergroep is verheugd dat de heer drs. Wilfred Vlakveld (52 jaar) per 1 maart 2018 de nieuwe rector van het Hervormd Lyceum Zuid (HLZ) wordt. De heer Vlakveld volgt de interim-rector op, de heer Peter Bergambagt, die sinds augustus 2017 het HLZ leidt.

De heer Vlakveld heeft ruime leidinggevende ervaring in het voortgezet onderwijs. Zo is hij momenteel werkzaam als directeur Onderwijs, Innovatie en Control bij de Stichting Progresso (Calandlyceum en Lumion). Bij deze organisatie heeft hij eerder ook andere functies vervuld. Dat hij ook bekend is met het Amsterdamse onderwijsveld beschouwt het College van Bestuur als een voordeel.

De heer Vlakveld ziet ernaar uit om vanuit de dialoog met medewerkers de professionele cultuur en het onderwijs op het HLZ verder te ontwikkelen. Zijn academische achtergrond (Sociale Geografie en Master of Educational Management) en zijn brede maatschappelijke interesse sluiten aan bij de leerlingen en de ouders van het HLZ. De heer Vlakveld kijkt ernaar uit om als rector de eindverantwoordelijkheid voor de school te dragen.

Met zijn benoeming verwacht het College van Bestuur van de Cedergroep dat er een einde komt aan de al te lange periode van rectorswisselingen op het HLZ. Het College van Bestuur heeft er vertrouwen in dat met de komst van de heer Vlakveld de verdere ontwikkeling van de school op een goede en constructieve manier wordt gecontinueerd.

Daarbij zal de heer Vlakveld met zijn expertise niet alleen een aanwinst voor het HLZ zijn, maar zijn inbreng zal zeker ook worden gewaardeerd in het College van Rectoren binnen de Cedergroep.