Duco Adema benoemd tot voorzitter College van Bestuur Cedergroep

Duco Adema benoemd tot voorzitter College van Bestuur Cedergroep 5 maart 2018

De Raad van Toezicht van de Cedergroep heeft mr. Duco Adema per 1 mei benoemd tot voorzitter van het College van Bestuur. Duco Adema heeft meerdere politiek-bestuurlijke functies bekleed in Amsterdam en kent het onderwijs vanuit zijn eerdere functies in het hbo goed. Tot op heden vervult hij de functie van instellingsdirecteur aan de Hogeschool Windesheim.

De Cedergroep
Roeleke Vunderink, voorzitter Raad van Toezicht: “De Raad van Toezicht is verheugd dat Duco Adema met zijn brede bestuurlijke ervaring en grote kennis van Amsterdam de komende jaren leiding gaat geven aan de Cedergroep. De Cedergroep wil een krachtige onderwijsorganisatie zijn in Amsterdam en in de regio. Ceder streeft naar hoogwaardig en innovatief voortgezet onderwijs dat aansluit op datgene waar het vervolgonderwijs om vraagt, met aandacht voor de ontwikkeling van ieder individu. We hebben er het volste vertrouwen in dat Duco Adema de koers van de Cedergroep met volle kracht zal voortzetten en samen met de medewerkers binnen de organisatie de Cedergroep naar mooie resultaten zal leiden.”

De nieuwe bestuurder
Duco Adema: “Oog voor het talent van elke leerling is een van de waarden van de Cedergroep die mij zeer aanspreken en passen bij wat drijfveren waren in mijn eerdere functies. Graag draag ik bij aan een nog sterkere positie van de Cederscholen. Ik kijk ernaar uit om de collega’s van de Cedergroep te ontmoeten en samen met hen te werken aan het innovatief onderwijs en de krachtige organisatie die de Cedergroep voor ogen heeft.”

De Cedergroep bestaat uit vijf scholen voor voortgezet onderwijs, waarvan drie in Amsterdam -Hervormd Lyceum West, Hervormd Lyceum Zuid, Christelijke Scholengemeenschap Buitenveldert -het Hermann Wesselink College in Amstelveen en het VeenLanden College met een locatie in Mijdrecht en een locatie in Vinkeveen.

Tenslotte
Na zijn aantreden zult u Duco Adema ongetwijfeld persoonlijk ontmoeten bij regionale bijeenkomsten of organisaties. Wilt u eerder contact opnemen dan kan dat uiteraard via het secretariaat (secretariaat@cedergroep.nl). Heeft u vragen voor de Raad van Toezicht dan kunt u ons benaderen via de secretaris van de Raad van Toezicht, Gerda Mol Korving (e-mailadres: g.mol@cedergroep.nl).