Thuis in de wereld

Thuis in de wereld

Groepsfoto sportklas 'Surfen in Frankrijk'

11 juli 2018

Dat onze scholen midden in de maatschappij staan blijkt wel uit deze bijzondere excursies.

Leerlingen van 5V van het HLW bezochten in juni het bedrijf ‘Action’ in Zwaagdijk. In een twee uur durend exclusief gesprek vroegen zij directrice Hajir Hajji het hemd van het lijf. Daarna volgde een rondleiding in het enorme distributiecentrum, van waaruit alle Nederlandse winkels worden bevoorraad. De leerlingen keerden niet alleen terug met een persoonlijk samengestelde goodiebag uit het Action-assortiment, maar ook met nieuwe inzichten over het reilen en zeilen van een Nederlandse miljardenonderneming.

LinkedIn update
In het kader van Girls Day 2018 bezochten 23 meiden uit havo 4 en vwo 4, 5 en 6 op 12 april het bedrijf LinkedIn. Verschillende werknemers van LinkedIn verzorgden presentaties over de diverse takken en ontwikkelmogelijkheden in het bedrijf. Er was zelfs een videovergadering met het hoofdkantoor in Dublin georganiseerd om een en ander te duiden. Nadat de meiden een beeld hadden gekregen van het bedrijf, konden zij hun eigen LinkedIn-profiel maken. Zo jong als ze zijn, zijn ze nu al gestart met hun professionele netwerk. Ook de docenten hebben zich goed laten informeren en raakten geïnspireerd om hun eigen LinkedIn-profiel van een update te voorzien.

Surfen in Frankrijk
En soms zijn excursies niet alleen leerzaam, maar ook heel sportief: begin juni vertrokken de leerlingen van het VeenLanden College van de sportklas van het tweede leerjaar samen met hun docenten met de bus naar Bretagne. Zij verbleven een week op een camping en leerden ondertussen alle kneepjes van het surfen. De spelletjes ’s avonds, het samen eten en alle andere activiteiten maakten de week tot een onvergetelijke gebeurtenis. Een week vol gezelligheid, gegroeid zelfvertrouwen en nieuwe vriendschappen.

Bekijk hier een impressie.