Recordbedragen voor het goede doel

Recordbedragen voor het goede doel

Wouter Essink

11 juli 2018

Woorden als barmhartigheid en naastenliefde klinken misschien soms een beetje als een ver-van-mijn-bed-show voor onze leerlingen, maar uit deze fantastische opbrengsten en de enorme inzet van leerlingen en medewerkers blijkt maar weer hoe actueel deze waarden zijn, ook voor de jongste generatie. Een aantal voorbeelden uitgelicht:

Hulphond
Op het Hervormd Lyceum Zuid (HLZ) hebben eersteklasleerlingen geld opgehaald voor Stichting Hulphond, een stichting waar mensen met een fysieke of geestelijke zorgvraag worden geholpen door een hulphond. In de mentorles kregen de klassen bezoek van mensen die een hulphond hebben en tijdens de activiteitenweek hebben de eersteklassers hiervoor geld ingezameld met activiteiten. Zo waren er leerlingen die met recht meesterbakkers genoemd konden worden, maar wasten sommige leerlingen ook auto’s en hielpen ouderen met boodschappen doen. Het resultaat mocht er zijn: er is maar liefst € 2.900,- opgehaald voor Stichting Hulphond.

Van spookhuis tot escaperoom
In het lustrumjaar 2018 voert het Hermann Wesselink College actie voor verschillende onderwijsprojecten op het Indonesische eiland Flores. Leerlingen, ouders, collega’s en oud-collega’s hebben op allerlei manieren geld ingezameld. Het hoogtepunt was de actiedag op 5 juni: de school was omgetoverd in een waar attractiepark: van spookhuis tot escaperoom en van Frans restaurant tot autowasserij. Allemaal activiteiten die gericht waren op het inzamelen van geld voor Flores. Alleen al de sponsorloop, waarbij de hele school zich het vuur uit de sloffen liep, bracht ruim € 20.000,- op. In totaal staat de teller nu op € 32.615,28!
Het actiejaar is nog niet ten einde, in het najaar pakt het HWC de draad weer op, bijvoorbeeld op de reünie ter gelegenheid van het 55-jarig bestaan van de school op zaterdag 13 oktober.

Op de pedalen voor Duchenne
Docent lichamelijke opvoeding Wouter Essink van de Christelijke Scholengemeenschap Buitenveldert (CSB) doet in september 2018 mee aan ‘Duchenne Heroes’. Een bijzonder zware fietstocht van zevenhonderd kilometer over onverharde paden met grote hoogteverschillen. Maar hij weet waarvoor hij dit doet. Hij is docent van Nick geweest, een leerling die lijdt aan de ziekte van Duchenne. Om zich voor te bereiden traint Wouter een aantal keer per week, in zijn eigen woorden ‘om kilometers te maken’. Om mee te mogen doen moet Wouter € 2.500 sponsorgeld meebrengen, dat wil hij de komende tijd inzamelen met behulp van vrienden en familie. Een echte hero dus, die Wouter!