Leerlingen HWC zijn “ZomerOndernemer”

Leerlingen HWC zijn “ZomerOndernemer” 22 september 2015

Ook afgelopen zomer deden leerlingen van het HWC mee aan het project ZomerOndernemer. In dit project volgen jongeren zes weken in de zomervakantie een programma, waarin ze hun bedrijfsidee vormgeven. Om hen daarbij te helpen en om praktijkervaring op te doen, nemen ze ook een kijkje bij allerlei bedrijven in en rond Amstelveen. Op woensdag 19 augustus vonden bij Rabobank Amstelveen de eindpresentaties plaats. De onafscheidelijke, voormalig 5 havoleerlingen Sanne Hoefdraad en Coen Jonkers wonnen deze editie met hun bedrijf 'De Uitdeelbeer'. Sanne vertelt over hun bedrijf en ondernemingsavontuur.

Bedrijf de Uitdeelbeer
Sanne Hoefdraad: “Ons bedrijfsidee is De Uitdeelbeer, een beer die u kunt inhuren om uit te delen. Onder uitdelen kan u van alles verstaan; u kunt de beer visitekaartjes laten uitdelen tot traktaties op kinderfeestjes. De Uitdeelbeer maakt uitdelen een speciale beleving en laat een beregoede indruk achter!
Het ZomerOndernemer project was echt heel leuk en leerzaam. We kregen uitdagende opdrachten om ons als ondernemer te ontwikkelen. Zo gingen we samen aan de slag met het bedenken van producten en het uitwerken daarvan. Zelf moesten we ook uitzoeken hoe we de obstakels die de leiding ons voorlegde, konden omzeilen. We hebben verschillende gesprekken gehad met zelfstandige ondernemers uit Amstelveen en omstreken. Ook daarbij heb ik veel opgestoken voor De Uitdeelbeer. Het was heel leerzaam, omdat ik de lesstof leerde toepassen in het dagelijkse leven. Ik heb echt heel veel gehad aan het project, vooral nu ik steeds meer dingen zelf moet gaan regelen voor mijn studie. Ze hebben me echt meer zelfstandigheid mee gegeven. Dit is zeker een aanrader voor leerlingen die ook een idee hebben, maar nog niet weten hoe ze hun bedrijf moeten opzetten!
Voor meer informatie over De Uitdeelbeer kijkt u op hun website uitdeelbeer.nl en Facebook-pagina facebook.com/uitdeelbeer.”

Meer leerlingen kunnen deelnemen
Begeleidend docent David Yousufi: “Ik hoop dat volgend jaar nog meer van onze leerlingen meedoen. Het is een unieke kans om aan het ondernemerschap te proeven. Leerlingen kunnen meedoen ongeacht het vakkenpakket, en ze hoeven geen boeken te lezen! De stichting The New Entrepreneur en Rabobank (e.a.) ondersteunen jongeren op allerlei manieren bij het starten van hun bedrijf. Zo krijgen de leerlingen een startkapitaal van € 200,-.”