Hans van Dokkum nieuwe rector HLW

Hans van Dokkum nieuwe rector HLW 22 september 2015

Sinds 1 augustus heeft het Amsterdams Hervormd Lyceum West (HLW) een nieuwe rector: de heer Hans van Dokkum. Hij is zeer ervaren en heeft op verschillende scholen in de Randstad gewerkt. De laatste dertien jaar was Van Dokkum rector van het Haarlemmermeer Lyceum. Een school voor tweetalig onderwijs met een Daltonconcept. Als LOOTschool geeft deze school ook onderwijs aan topsporters. Nu is Van Dokkum werkzaam op het HLW, een “school met een missie”, zoals hij dat beschrijft. Een lyceum waar leerlingen van 39 nationaliteiten bijeenkomen en waar onderwijs wordt gegeven volgens een prachtig concept “Hallo Wereld”.

“Hallo Wereld” sterk onderwijsconcept
Zo hebben leerlingen in de onderbouw een verlengde schooldag tot half vijf, waarin verschillende (thema)vakken in verschillende werkvormen worden aangeboden. Denk aan science, Chinese taal en cultuur, kunst en muziek. Erg inspirerend volgens Van Dokkum, die ook met veel plezier constateert dat de school er goed opstaat in Nieuw West. Naast mavoleerlingen weten ook steeds meer havo- en vwoleerlingen uit de buurt de school te vinden. “Terecht”, vindt Van Dokkum, “we zijn een echt lyceum en wij kennen onze leerlingen en onze ouders goed. Deze leerlingen hoeven dus niet de wijk uit.”

De komende jaren hoopt Van Dokkum, samen met het team, de school nog verder te ontwikkelen tot een vooraanstaand lyceum in Nieuw West en omgeving. Eigenlijk zijn we dat al volgens hem. Op het HLW “slaag je eerder voor later” en nu met een nieuwe rector.