Financieel medewerker - 0,6-0,8 fte

Per direct

Wil jij het financiële team van de Cedergroep versterken?  

Vijf gerenommeerde scholen vormen samen de Cedergroep. De scholen werken nauw samen, met als uitgangspunt ‘Ieder Uniek en Samen Sterk’. De Cederscholen onderscheiden zich ieder op een eigen manier, vanuit een aansprekende visie en met kwalitatief goed onderwijs.

De Cedergroep ziet professionalisering van de scholen als noodzakelijke opdracht voor goed onderwijs. De structuur is erop gericht dit mogelijk te maken: verantwoordelijkheden en bevoegdheden liggen zo laag mogelijk in de organisatie. Er werken circa 600 medewerkers bij de vijf scholen en het stafbureau.

Zie ook https://cedergroep.nl/  

Het tot voor kort kleine bestuurskantoor van de Cedergroep heeft zich in het afgelopen schooljaar ontwikkeld tot een bureau waarin de volgende vijf beleidsterreinen vertegenwoordigd zijn: Financiën, HRM, Onderwijs en Kwaliteit, ICT en Facilitair.

Voor het team Financiën zijn wij op zoek naar een enthousiaste

Financieel medewerker (0,6 – 0,8 fte)

Uitdaging

Het financiële team staat voor de opdracht om de scholen te ondersteunen in het voeren van de financiële administratie en het vormgeven van de P&C cyclus. Het kleine team werkt samen in balans van uitdagen en faciliteren. Je leidinggevende is de Controller, tevens teamleider Financiën.

Aandachtgebieden in de functie van Financieel medewerker zijn:

  • Ondersteunen en (mede)verantwoordelijk voor de totstandkoming van producten van de planning- en controlcyclus. Je begeleidt, adviseert en ondersteunt de scholen en het management op alle mogelijke manieren op financieel-economisch terrein;

  • Verzamelen, beoordelen en bewerken van financiële gegevens voor producten uit de planning- en controlcyclus zoals begrotingen en rapportages;

  • Begeleiden van de administratieve medewerkers bij het analyseren en verbeteren van processen en invoering van nieuwe werkmethodes waaronder digitalisering;

  • Assisteren bij de projectadministratie en subsidie afrekeningen.

Wie ben jij

Een enthousiaste ervaren collega met een afgeronde hbo-opleiding op het gebied van Economie, Accountancy, of Bedrijfskunde. Je bent financieel administratief onderlegd , kan je profileren en weet de wereld achter de cijfers begrijpelijk over te brengen. Het is een pre als je thuis bent in de onderwijs financiële regelgeving aangezien je intensief meewerkt aan de planning en control rapportages of verantwoordelijk wordt gesteld voor één van deze rapportages. Daarnaast heb je een proactieve houding, analytisch inzicht, communicatief vaardig, kun je onderwerpen integraal overzien en hou je ervan om anderen te helpen en samen te zoeken naar oplossingen.

Hoe ziet jouw professionele achtergrond eruit ?

  • Een hbo-werk- en denkniveau op het gebied van financiële administratie;
  • Je hebt aanvullende kennis op het gebied van FA (externe jaarverslaggeving en verantwoording);
  • Je hebt kennis van financiële systemen;
  • Je hebt ervaring binnen een dienstverlenende, administratieve functie;
  • Je signaleert tijdig knelpunten en draagt hiervoor oplossingen aan;
  • Gevorderde kennis van Excel (draaitabellen, verticaal zoeken, als functies en grafieken).

Wat bieden wij

Ceder biedt de unieke combinatie van een kleine groep met korte lijnen werkend voor vijf (grote)scholen in het voortgezet onderwijs. Vanuit de christelijke levensbeschouwelijke identiteit wil de Cedergroep een bijdrage leveren aan de samenleving door het bieden van waardevol onderwijs.

Bij de Cedergroep vind je een uitdagende, maatschappelijk relevante, dynamische en kennisintensieve omgeving. Daarbij passen goede arbeidsvoorwaarden: een salaris in overeenstemming met de zwaarte van de functie conform schaal 10 cao-VO, een pakket van primaire – en secundaire arbeidsvoorwaarden. Een benoeming is op basis van een jaarcontract waarna verlenging bij gebleken geschiktheid uitgangspunt is.

Contact voor vragen, informatie en versturen van cv en motivatie:

Els van Woensel (teamleider HR Cederbureau) e.vanwoensel@cedergroep.nl 06-12283736

Na een schriftelijke selectie volgt een eerste oriënterend gesprek, gevolgd door een of meerdere gesprekken met de selectiecommissie.