MENU

Magazines

Regelmatig bundelen wij onze verhalen over onze reis naar succesvol en waardenvol onderwijs in ons magazine De Ceder. Hieronder vind je alle edities.

De Ceder 17

In dit magazine lees je alles over de nieuwe strategische agenda. We spreken met docenten Marijke Verkaik en José Caballero over onderwijskwaliteit. Daarover laten we ook drie leerlingen aan het woord: wat is volgens hen goed onderwijs, wat zijn goede docenten? En we blikken weer terug met een oud-leerling.

Bekijk magazine

De Ceder 16

In dit magazine maak je kennis met directeur van Panta Rhei Matthijs Ran, lees je hoe we bezig zijn met leiderschap in het onderwijs en over waarom de letters HLZ levensgroot voor het schoolgebouw staan. En we blikken weer terug met een oud-leerling.

Bekijk magazine

De Ceder 15

Hierin lees je over de fusie met Panta Rhei, de plannen voor Techonderwijs op het Hervormd Lyceum West, het VeenLanden College dat zich nu officieel Kunskapsskolan Partnerschool mag noemen. In het dubbelinterview met Hazal Yildirim en Eric Veeger van het HLZ lees je wat een jonge en zeer ervaren docent van elkaar kunnen leren.

Bekijk magazine

De Ceder 14

In dit magazine lees je alles over het CSB-project ‘laptops in de klas’, de opening van de MakerSpace op het VeenLanden College en blikken we terug met oud-leerling van het Hervormd Lyceum West Hassan Bettani.

Bekijk magazine

De Ceder 13

In dit magazine maak je kennis met de nieuwe rector van de CSB: Judith van der Boom. Twee roostermakers vertellen over de roerige coronajaren en we blikken terug met Ton Kodde op zijn schooltijd op het HWC. Nu is hij al jarenlang docent op dezelfde school en staat hij nog elke dag vol bevlogenheid en energie voor de klas.

Bekijk magazine

De Ceder 12

In dit e-zine lees je onder andere waarom we de professionele ontwikkeling van medewerkers zo belangrijk vinden en hoe we hen daar zo goed mogelijk bij willen ondersteunen.

Bekijk magazine

De Ceder 11

Hierin lees je hoe we dit schooljaar zijn gestart en wat de mooie plannen van de Cederscholen onder andere zijn met het Nationaal Programma Onderwijs. Dat ons digitaal onderwijs tijdens de pandemie in een stroomversnelling is geraakt, hebben we allemaal aan den lijve kunnen ervaren. We kijken nu hoe we de positieve opgedane ervaringen vast kunnen houden.

Bekijk magazine

De Ceder 10

In het laatste magazine voor de zomervakantie lees je alles over het herstelbezoek van de Onderwijsinspectie op het HLZ, de plannen van het HWC voor het Nationaal Programma Onderwijs en gaan twee brugklascoördinatoren in gesprek over de stelling of een driejarige brugklas nu wel of geen goed idee is.

Bekijk magazine

De Ceder 9

We blikken terug naar de bijzondere voorlichtingsdagen en laten leerlingen aan het woord over hoe dit coronajaar voor hen is geweest. Ook kijken we vooruit: naar de eindexamens die gelukkig doorgaan dit jaar, en een grote gezamenlijke aanbesteding voor leermiddelen. En we voeren met elkaar de discussie over toetsing in het onderwijs: is formatief toetsen dé weg, of niet? Heb je tips, ideeën of opmerkingen? Laat dan vooral je reactie achter.

Bekijk magazine

De Ceder 8

Nu we de tweede lockdown zijn ingegaan, sturen we je de achtste editie van ‘De Ceder’, hét online magazine van de Cedergroep.

Vol met mooie verhalen, interviews en achtergronden over hoe we – ook in deze onrustige tijd – met elkaar bouwen aan steeds beter onderwijs. Heb je tips, ideeën of opmerkingen? Laat dan vooral je reactie achter

Bekijk magazine

De Ceder 7

Na een roerig voorjaar, was iedereen vooral heel blij na de vakantie weer naar school te kunnen. Maar het was anders dan anders. Hoe hebben rectoren, docenten en leerlingen de eerste weken ervaren, en wat hebben we geleerd van het afstandsonderwijs? En hoe werken de Cederscholen, ook in deze lastige tijd, aan het verbeteren van het onderwijs?

Bekijk magazine

De Ceder 6

We kunnen er niet omheen: in deze editie blikken we terug op een roerige periode.

Bekijk magazine

De Ceder 5

We nemen je dit keer mee naar het Hermann Wesselink College waar ze hun leerlingen opleiden tot echte wereldburgers!

Bekijk magazine

De Ceder 4

De vierde editie van het magazine ‘De Ceder’ staat in het teken van ICT in het onderwijs.

Bekijk magazine

De Ceder 3

In de derde editie van het magazine ‘De Ceder’ lees je alles over het onderwijsprogramma Millennium Skills op de CSB.

Bekijk magazine

De Ceder 2

De tweede editie van ‘De Ceder’;
Komende bezoek van de schoolinspectie, kersverse rector van het HLW Cora Blom, en veel mooie praktijkvoorbeelden.

Bekijk magazine

De Ceder 1

We presenteren u met veel plezier de eerste editie van De Ceder: het nieuwe magazine van de Cedergroep.

Bekijk magazine

Blijf op de hoogte